Българската национална гайдарска асоциация раздава дарение от храни на 550 души от седем смолянски села

Българската национална гайдарска асоциация раздава лично дарение от храни, предпазни средства и дезинфектанти на 550 души от седем смолянски села. Продуктите от първа необходимост получават нуждаещи се хора от Широка Лъка, Левочево, Бостина, Писаница, Хасовица, Соколовци и Кутела.

“Решихме, че е най-добре кметовете на населени места да преценят кои хора да подпомогнем, защото те познават техните нужди и затруднения”, посочи зам.-председателят на Българската национална гайдарска асоциация Теодора Игнатова, която е почетен консул на България в Конго. Това съобщиха от пресцентъра на община Смолян.

Помощта във връзка с пандемията от Covid-19 е със съдействието и инициативата на Българската национална гайдарска асоциация‘‘ и с финансовата подкрепа от Фонд „Обединени срещу COVD-19“, иницииран от Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолство на САЩ в България и Американска търговска камара в България.

Хранителните продукти раздаваха лично известният гайдар и председател на Българската национална гайдарска асоциация Петър Янев и Теодора Игнатова със съдействието на кметовете на населени места и директорът на РД „Социално подпомагане“ Петя Пампорова.

Хората благодариха на Българската национална гайдарска асоциация за дарението, което им е изключително необходимо в тази трудна за тях ситуация.